Kalendari artistik sjell koncerte, festivale, promovime, ekspozita, art kontemporan, në qytete, site arkeologjike dhe zona turistike, me qëllimin që informacioni i dhënë t’i shërbejë publikut, medias dhe pushuesve të sezonit.